HUR MUSTAR MAN ÄPPLEN?
Låt oss berätta hur det går till
Till vårt lilla äppelmusteri är alla välkomna. Har du ett äppelträd med äpplen? Hör av dig så hjälper vi dig att göra utsökt must!
01. Lämna era äpplen till oss i Alunda
Ni plockar era äpplen och lämnar dem till överenskommen avlämningsplats i Alunda. Kassarna/korgarna ska vara märkta med namn och telefonnummer.
02. äppelMUSTNING
Vi tvättar, krossar och pressar dina äpplen samt pastöriserar din must för lång hållbarhet. När musten är färdig tappas den upp på bag-in-box.
03. HÄMTA Din must på överenskommen plats
Den färdiga musten hämtas upp på samma plats som du lämnade dina äpplen.
Frågor och svar
Under vilken period är musteriet öppet?
Du kan lämna dina äpplen från augusti till november.
Hur lång hållbarhet har musten?
Den pastöriserade musten har en hållbarhet på ca. 12 månader. Öppnad Bag-In-Box-förpackning håller ca. tre veckor i kylskåp. Råmust håller ca. en vecka i kylskåp.
Hur förvarar jag musten på bästa sätt?
Den pastöriserade musten kan förvaras i rumstemperatur så länge den är oöppnad. Råmusten förvaras i kylskåp.
Hur mycket äpplen måste jag ha?
Ett kg äpplen ger ca. 0,5-0,6 liter färdig must. För att pastörisera behövs ca. 50 kg äpplen vilket motsvarar cirka tre papperskassar med äpplen.
Boka datum för mustning
TILL BOKNING
njut av din must extra länge
Pastörisering för lång hållbarhet
BOKNINGSFÖRFRÅGAN
Önskar du boka så skicka in en bokningsförfrågan via formuläret.
Vi har inga lediga tider utöver bokningsbara datum och samtliga väntlistor är fulla. Passar inte lediga datum är vi superledsna men du är varmt välkommen att återkomma nästa år.
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att maila, sms:a eller ringa.
Rasmus 076-001 26 21
Anders 070-656 75 15
Hantverkarvägen 5, 74730 Alunda
Nyfiken på vad vi gör?
Följ oss på Instagram!